dimarts, 4 de novembre del 2014

El Parc Arqueològic, encara més accessible

De mica en mica, els museus locals de la província de Barcelona són més accessibles gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que, a través del programa “La mirada tàctil”, els dóna suport per apropar el seu patrimoni a persones amb dificultats visuals o auditives.

Bona part dels museus, entre ells el Parc Arqueològic Mines de Gavà, compten actualment amb un mòdul de la “Mirada tàctil”, carta de presentació dels nostres equipaments per a persones amb dificultats visuals, i recurs tàctil per a tots els visitants, grans i petits.

En el cas de Gavà, aquest és el punt de partida d’una visita en què la manipulació d’objectes i el recorregut per la mina reproduïda són els protagonistes i que, afegit al recorregut accessible per a cadires de rodes, facilita la visita a moltes persones.

Recentment aquest programa s’ha ampliat. Avui tenim a la xarxa un seguit de vídeos traduïts al llenguatge de signes català per conèixer els nostres museus i el patrimoni que custodien. El Parc Arqueològic és un d'ells, amb cinc de les seves peces més destacades, com la Venus.



Aquí teniu l'enllaç al canal Youtube on trobareu tots aquests vídeos.