divendres, 25 d’abril del 2014

L'antic Egipte a taula, nou sopar temàtic

Aquest mes de maig, l’Ajuntament de Gavà continua amb el programa de sopars temàtics “Sopars amb història”.

Aquest és un programa d maridatge entre la història i el món de la restauració, impulsat per l’Ajuntament a través del Museu, fruit de la col·laboració amb diversos restaurants de la ciutat.

“Sopars amb història” consisteix a sopars tematitzats, amb menús que recreen els àpats d’èpoques antigues, acompanyats de presentacions a càrrec d’historiadors i especialistes, adaptades per a cada ocasió.

El programa es va iniciar el passat 8 de novembre amb un sopar romà afrodisíac, tot coincidint amb l’exposició “El sexe en època romana” al Museu de Gavà. Aquest primer sopar va tenir lloc al restaurant Margu i va ser conduït pels historiadors Juana M. Huélamos i Josep M. Solias de l’empresa Kuanum.

Aquesta primavera es reprèn el programa amb dos nous sopars.

L’antic Egipte a taula, divendres 9 de maig

El primer tindrà lloc divendres 9 de maig al restaurant Lancaster, regit per Sergi Cócera, i versarà sobre la cuina a l’antic Egipte. En aquesta ocasió, les explicacions aniran a càrrec de Josep M. Barrés, arqueòleg i egiptòleg de l’empresa Arqueolític.

Egipte és una civilització que ha fascinat des de sempre. Les magnífiques construccions que ens han llegat, la complexa civilització que van aixecar i els singulars personatges que van viure, entre d’altres, han contribuït a mantenir aquesta fascinació. Aquest sopar ens permetrà, però, conèixer una mica més la seva vida quotidiana a través de la recreació gastronòmica de Sergi Cócera.

La següent sessió serà el 4 de juliol, amb un sopar d’època medieval, al restaurant Castillo de las Tinieblas, presentat per historiadors de l’empersa Kuanum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada