dimarts, 14 de maig del 2013

Preparant l’estiu 2013



Ja som al mes de maig i hem de començar a pensar en les vacances! Quina pressa perquè arribin! Perquè pensar en l’estiu és somniar en noves aventures. Deixem la rutina de l’escola, les classes, els exàmens, les aules... i cerquem oportunitats ben diferents per aprendre i gaudir durant els mesos de més calor i alhora de més llibertat. Quines sorpreses ens esperen aquest any? Quines aventures? Quins amics nous coneixerem? Quins llocs descobrirem?

Cada any, des del Parc Arqueològic us oferim noves idees i ocasions per viure la vostra nova aventura. Sou un casal sencer a la cerca d’un dia de lleure? O ets tu sol i vols una bona idea per apuntar-te a un casal aquest estiu? Per un de sol, per a tots els germans, per a un casal, per als de 3 anys i els de 12... per a tots hi ha una ocasió per passar un bon estiu al Parc Arqueològic Mines de Gavà.

Del 8 al 19 de juliol farem el casal “Viatge amb nosaltres!”, per a nois i noies de 6 a 12 anys. De dilluns a divendres, cada dia viureu un viatge diferent. Cordeu-vos el cinturó que ens enlairem! Consulteu-nos els descomptes per als germans.

Per als grups tenim un catàleg d’activitats ben variat: des d’una hora, fins a tot el dia sencer; per als de 3 anys i fins als de 16. Truqueu-nos i us informarem de la proposta que us vagi més a mida. I recordeu que a Gavà teniu platja i magnífiques zones de lleure per completar el dia.

Ja ho veieu: quina passada el nostre passat! Aquest estiu, poseu-vos el casc i gaudiu de 6.000 anys d’història al Parc Arqueològic Mines de Gavà!

dijous, 9 de maig del 2013

Gavà compta amb un nou espai patrimonial visitable: el refugi antiaeri de la Rambla


Tot coincidint amb el 75è aniversari dels bombardejos de l’any 1938 sobre la població civil, l’Ajuntament de Gavà va obrir al públic el refugi antiaeri de la Rambla amb una campanya de jornada de portes obertes que es va iniciar el passat 23 de març i que ha rebut un total de 2.108 visites.
Sobretot van ser veïns i veïnes de Gavà, però també persones interessades en conèixer el testimoni de la nostra història més recent, tant famílies i joves, com gent gran que va viure la Guerra Civil. La valoració d’aquestes jornades ha estat molt positiva per part dels assistents, que han destacat l’estat de conservació del refugi, així com la càrrega emotiva de la visita, que es complementa amb dos audiovisuals.
El refugi de la Rambla ocupa la part central del passeig des de l'estació del ferrocarril fins a la carretera Santa Creu de Calafell, i és un túnel de 124 metres de llargada que tenia una ramal que anava cap a les oficines de la Roca. El van fer els mateixos treballadors de la fà̀brica sota les ordres del Comitè̀ d'Empresa l'any 1938.
A partir del proper mes de juny, les visites es faran cada primer diumenge de mes prèvia reserva al telèfon del Museu de Gavà 93 263 96 50. El punt de trobada serà el Museu mateix i comptarà amb un itinerari per la Rambla de Gavà i la visita al refugi en tota la seva extensió.
Us esperem per conèixer un nou tresor del patrimoni de Gavà!