dijous, 31 d’octubre del 2013

Treballant portes endins

Com tots sabeu, bona part de la tasca en un museu es fa de portes endins. Inventari, catalogació, documentació, restauració, recerca... són feines que no es veuen, però que són imprescindibles perquè el patrimoni sigui preservat, exposat al públic i accessible també per als estudis.
Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, actualment el Museu de Gavà està documentant un conjunt de monedes procedents d’excavacions del castell de Castelldefels, la Torre del Baró de Viladecans i el Molí de can Batlle de Vallirana. Es tracta d’un ric conjunt amb monedes de diferents èpoques, que van des de la meitat del segle XIII fins al darrer terç del XIX, emeses per diferents autoritats entre les que es poden distingir Jaume I, Jaume II, Pere III, Carles I, Felip IV, l’Arxiduc Carles o Alfons XII, entre d’altres, a més del rei francès Lluís XIV o del govern espanyol provisional del 1870. Les seves seques són variades: Barcelona, València, Aragó, Montpeller, també entre d’altres. I el mateix succeeix amb els seus valors: ardit, quart, diner, maravedís, ...Els treballs de documentació els està portant a terme l’arqueòleg Josep Francesc Roig de l’empresa CODEX.
En paral·lel, i també gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, Mireia Marquès està realitzant dues tasques diferents. 

D’una banda, la restauració de les monedes d’aquest conjunt amb un estat de conservació més deficient. I prèviament, ha restaurat un vas neolític de ceràmica decorat amb relleus, procedent de les Mines Prehistòriques de Gavà i que correspon igualment al fons del museu. Actualment ja el podeu tornar a veure a l'exposició permanent a la Torre Lluch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada