dilluns, 4 de febrer del 2013

Novetats literàries


Ens els darrers mesos han sortit a la llum diversos llibres de divulgació històrica que recullen referències a les Mines Prehistòriques i a la Venus de Gavà.

D'una banda, teniu la Guia xafardera de la història de Catalunya, d'Anna Priscil·la Magrinyà, editada per Angle Editorial, que dedica un capítol a "Gavà, la Tiffany's del neolític". Autora polifacètica que desenvolupa la seva activitat professional en diversos mitjans (televisió, ràdio, premsa...), ja va editar fa dos anys un recull d’històries i anècdotes de Barcelona. En aquest nou llibre torna a fer una nova incursió a la història, ara però, de Catalunya.

El segon llibre del qual us volem parlar és Odissees, de Josep M. Ràfols, editat per Cossetània. L’autor, periodista de llarga trajectòria professional, ha estat el guionista del programa del mateix nom, presentat per Enric Calpena i emès pel Canal 33. En aquest llibre recull tretze “odissees” que ha patit el nostre patrimoni, des de la prehistòria fins a l’actualitat. Una d’elles, la de les Mines Prehistòriques de Gavà i l’enigmàtica Venus de Gavà.

Esperem que gaudiu de la lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada