dimecres, 28 de desembre del 2011

El mes de desembre, el mes de les festes


Després de molt enrenou de festes pel mig, el dia 9 de desembre ens van visitar alguns alumnes de l’escola de cinema “Bande à Part”, i van aprofitar l’espai de la mina didàctica per dur a terme el rodatge d’un curtmetratge anomenat Claustro, de la directora Gemma Sellarés. Un dels actors era en Carles Francino.
Estem desitjosos de veure l’obra acabada!
El dia 12 vam tenir la visita del programa ODISSEES, del periodista Enric Calpena, que van venir a enregistrar un programa sobre la Venus de Gavà i la seva història. El programa es podrà veure properament a TV3.
Com veieu, hem tingut un inici de desembre molt televisiu i cinematogràfic!
L’escola Ciutat d’Alba de Sant Cugat, amb els alumnes de 3r de primària, va compartir l’espai del Parc Arqueològic amb l’enregistrament del programa i des d’aquí volem felicitar els alumnes i els seus professors, la Gemma i el Jordi, que van aconseguir que la convivència entre ambdues activitats fos pacífica i possible.
Voldríem destacar també la visita d’un grup de persones invidents que van fer una visita sensorial, una visita adaptada a les necessitats específiques d’aquest col·lectiu i que van ser acompanyats per un monitor format en tècnica guia. La visita va consistir en un recorregut pel jaciment a través de la mina reproduïda i els coneixements es van completar gràcies als exercicis pràctics preparats per a l’ocasió. Així, ells van poder tenir una experiència tàctil a partir de la reproducció d’eines i peces úniques descobertes a les mines, com el crani trepanat o la Venus de Gavà, tant a l’aula com amb l’ajut del mòdul sensorial que tenim a la sala interactiva del Parc, que conté informació en braille i macrocaràcters sobre el jaciment.
Molt amablement ens van donar permís per penjar les fotografies en el nostre bloc.
Moltes gràcies!
Aquí els podeu veure en acció i gaudint de les mines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada